
BAHAN-BAHAN:
*A*
• 500 ml susu segar/susu strawberry/susu coklat
• 8 keping roti putih
*B*
• 4 sudu besar gula halus
• 2 sudu besar butter
• 2 biji telur ayam
• 1 sudu teh esen vanilla
• 1 sudu besar tepung jagung
*C*
• beberape biji kurma (boleh tukar dgn kismis hitam)
*SOS KASTARD*
• 1 tin susu cair
• 2 sudu besar tepung kastard
• 2 sudu besar gula
CARA-CARA:
*PUDING*
• koyakkan roti dan rendam di dalam susu selama 1/2 jam.
• Kacau dan gaul rata bahan B.
• Masukkan kurma dan tuangkan ke dalam loyang yg telah digriskn dgn margerin/butter.
• Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit atau sehingga masak dan ianya bergantung pada oven yg digunakan.
*SOS KASTARD*
• Bahan sos kastard digaulkn dan dimasak di atas api yang sederhana sehingga pekat.
• Tuang sos kastard di atas puding ketika menghidang.
• Kacau dan gaul rata bahan B.
• Masukkan kurma dan tuangkan ke dalam loyang yg telah digriskn dgn margerin/butter.
• Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit atau sehingga masak dan ianya bergantung pada oven yg digunakan.
*SOS KASTARD*
• Bahan sos kastard digaulkn dan dimasak di atas api yang sederhana sehingga pekat.
• Tuang sos kastard di atas puding ketika menghidang.
No comments:
Post a Comment